Zorgeloos ondernemen

Een eigen bedrijf runnen is voor veel mensen een droom die uitkomt. Jij doet datgene wat jou het beste afgaat. Je levert een bepaald product of dienst en daar krijg je voor betaald. Na een lange arbeidzame dag bemerk je dat je eigenlijk alleen maar energie hebt gekregen. Dat komt doordat je werk doet waar jouw hele hart en ziel in zit. Zorgeloos ondernemen is echter iets wat niet voor iedereen lijkt te zijn weggelegd. De oorzaak hiervan is niet jouw werk; vaak zijn het je klanten.

Betalen zonder dreigen

Elk bedrijf heeft ze wel; van die klanten die het volle pond van jou eisen. Je moet je werk op tijd voor ze af hebben en er worden harde deadlines gesteld. Wanneer jij dan een factuur instuurt wordt daar echter niet accuraat op gereageerd. Je zit verbolgen achter je bureau je administratie te doen en ziet lijdzaam toe hoe die ene factuur maar niet wordt betaald. Je zou wel boos in de telefoon willen klimmen maar beseft je dat dit weinig zin zal hebben. Je zal er alleen maar een klant mee verliezen.

Regeren is delegeren

Als jij ook van die klanten in je bestand hebt – en zeg nou zelf, wie heeft ze niet – is er slechts één ding wat je kan doen. Je kan je debiteurenbeheer het beste delegeren. Wil je debiteurenbeheer uitbesteden zonder zorgen, dan huur je het beste een specialist in. Er zijn namelijk bedrijven die de hele dag met dit bijltje hakken. Voor de prijs die je anders aan een boekhouder betaalt voeren zij je debiteurenbeheer uit. Er worden facturen opgesteld, en bij achterstallige betalingen wordt er contact opgenomen. Geen klant zal doorhebben dat jij je boekhouding hebt uitbesteed. Er wordt op professionele manier geld geïnd, en jouw bedrijf komt niet in gevaar door wanbetalers.