Waarom vertegenwoordiging bij een politieverhoor onmisbaar is

Als jij bent opgeroepen op een politieverhoor te verschijnen dan kan het zijn dat je bent beschuldigd van een strafbaar feit. Ook is het mogelijk dat je informatie hebt die de politie wil gebruiken in een strafzaak tegen iemand anders. Het is belangrijk niet te licht te denken over deze politieverhoren, omdat dit namelijk erg officiële aangelegenheden zijn waarbij alles wat je zegt en doet wordt vastgelegd. Dit kan later in de rechtszaak worden gebruikt en letterlijk het verschil maken tussen een veroordeling of vrijspraak. Daarom is het altijd verstandig de hulp in te roepen van een advocaat politieverhoor.

Wat kan een politieverhoor advocaat voor je doen?

Een advocaat kan natuurlijk de antwoorden niet geven voor jou en zal zich tijdens het politieverhoor voornamelijk stilhouden. Toch heeft het zeker nut zo’n expert in te schakelen. Je hebt namelijk het recht met de advocaat te spreken voordat het politieverhoor plaatsvindt, zodat je je alvast kunt voorbereiden op wat er gaat komen. Ook zal de advocaat de zaak doornemen en advies geven over wat je het beste wel en niet kunt zeggen. Als er tijdens het verhoor iets niet naar behoren verloopt, zal de advocaat in kunnen grijpen. Is de politie te opdringerig, bijvoorbeeld, of is de vraagstelling suggestief, dan kan de advocaat hier iets van zeggen. Als uiterste maatregel mag de advocaat in sommige gevallen het verhoor beëindigen. Voor deze handelingen is kennis en ervaring nodig die jij niet zelf zal hebben.

De prijs

Aangezien iedereen tegenwoordig recht heeft op vertegenwoordiging tijdens een politieverhoor, zal deze advocaat je geen rib uit het lijf hoeven kosten. Je kunt deze professionals vaak Pro Deo aannemen waardoor je alleen het gedeelte betaalt dat je je ook daadwerkelijk kunt veroorloven. Het is dan ook zeer verstandig van dit recht gebruik te maken. Dit zal je zelfvertrouwen opkrikken en je helpen een goede waterdichte verklaring af te leggen.