Specialisten in leidingwatertechniek

In de bestrijding van legionella in ons leidingwater is het van groot belang om mensen te hebben die zich hierin specialiseren. Dit zijn de zogenaamde specialisten in leidingwatertechniek, waarvoor je bij Kenteq een cursus kunt volgen. Binnen deze cursus leer je niet alleen wat de risico’s van legionella zijn, maar ook hoe je dit kunt bestrijden, hoe je een risicoanalyse kunt maken en hoe je plannen kunt maken om dit te beheersen. Het algemene doel van de cursus is de specialisatie in leidingwatertechniek en het bijzondere doel is legionellapreventie. Legionella kan grote gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid en het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan preventie.

2-Daagse cursus
De cursus over leidingwatertechniek maakt je een expert in legionellapreventie. Je leert meer over de Drinkwaterwet (NEN 1006) en over de voorschriften die hierbij gelden. Wil jij een veilige waterinstallatie kunnen leveren en installeren, dan is het goed om deze cursus te volgen. Als installateur kan je jouw vakgebied uitbreiden met de cursus legionellapreventie. De cursus Leidingwaterinstallaties: Legionellapreventie – Risicoanalyse en Beheersplannen is opgezet in samenwerking met het ISSO (kennisinstituut voor de installatiesector), TNO en drinkwaterbedrijf Groningen. De cursus is bestemd voor;

  • MBO installatietechniek gevolgd en in het speciaal gericht op het ontwerpen van leidingwaterinstallaties
  • Technische opleiding gevolgd op HBO niveau
  • Kennis en ervaring met collectieve leidingwaterinstallaties

Na afloop van de cursus
Na het behalen van de cursus leidingwatertechniek en legionellapreventie krijg je een officieel diploma. Je weet een risicoanalyse uit te voeren op het leidingwater en de huidige installatie. Naast het diploma ontvang je een officieel certificaat Legionella-preventie Advisering voor Collectieve Leidingwaterinstallaties (BRL 6010). Je bent daarmee in staat mensen te helpen met het onderhouden of installeren van waterleidingen. Je bent een officieel gecertificeerd vakman, maar als je zelf een bedrijf hebt die je volledig wilt laten certificeren dan is deze opleiding ‘slechts’ een onderdeel. Neem voor meer informatie daarover contact op met KIWA.