Makkelijk geld met wietteeld

Het leek zo’n makkelijke manier van geld verdienen en, als je de verhalen mag geloven, zijn er heel veel mensen die het al jaren probleemloos doen. De zolder was ingericht met groeilampen, luchtfilter, ventilatie en klimaatbeheersing en goed geïsoleerd. De stroom naar zolder was door iemand voor de meter  afgetapt en de eerste oogst had een mooi bedrag opgeleverd.

De inval en alles wat erna komt

Totdat het misging en de politie in vol ornaat aan de deur stond en zonder al te veel woorden overging tot een inval. De complete zolder werd direct ontmanteld en het was voor de hele buurt duidelijk dat voorlopig de laatste wiet op je zolder was geteeld. Wat een makkelijke aanvulling op je bijstandsuitkering leek wordt nu een nachtmerrie met vergaande consequenties: de woningbouwvereniging gaat mogelijk de huur opzeggen, het energiebedrijf komt met een naheffing op basis van een schatting van de afgetapte elektriciteit, de sociale dienst gaat stappen tegen je ondernemen in verband met bijstandsfraude, de belastingdienst gaat je een naheffing opleggen op basis van de schatting van de door wiet teelt  gerealiseerde inkomsten en je moet voor de rechter komen omdat het telen van wiet op de schaal zoals je die op je zolder had in Nederland een strafbaar feit is. Een heel lange zin die duidelijk maakt dat je echt in de problemen zit.

Vertegenwoordiging, advies en bijstand van een strafrecht advocaat

Je kunt niets meer veranderen aan wat je gedaan hebt maar je kunt er vanaf de inval  wel voor zorgen dat je de goede dingen doet en zegt. Het is heel verstandig om je dan te laten vertegenwoordigen, adviseren en bijstaan door een advocatenkantoor in strafrecht. Zij zullen je door de procedures waar je in terecht komt heen loodsen met als uitgangspunt de schade zo beperkt mogelijk te houden en je instructie geven over wat je het beste wel kunt zeggen en wat je het beste niet kunt zeggen.