Advocaat bij strafbeschikking

Iedereen met gezond verstand laat een strafbeschikking niet zomaar gebeuren. Je weet dat er niet echt naar jouw zaak gekeken is soms is er niet eens een strafdossier of is dit incompleet. Als er geen bewijzen zijn wil je toch ook geen straf accepteren? Je schakelt daarom een advocaat in die ervaring heeft met strafbeschikkingen en het advocatenkantoor stelt verzet in tegen deze strafbeschikking.

Tijd voor instellen verzet
Als je eenmaal een strafbeschikking hebt ontvangen is het zaak om snel te handelen. De termijn om verzet in te stellen is namelijk maar heel kort en je mist anders de kans om strafvermindering te krijgen. Soms wordt er zelfs helemaal afgezien van een straf. Bij het inhuren van een advocaat maak je je wellicht zorgen om de kosten die dit gaat opleveren. Misschien denk je dat je met jouw inkomen, spaargeld of juist het ontbreken ervan, je helemaal geen advocaat kunt veroorloven.

Kosten advocaat
Je eerste contact met het advocatenkantoor is altijd gratis. Dat is al een eerste geruststelling. Wat de advocaat daarna gaat kosten hangt helemaal van jouw persoonlijke situatie af. Je kunt je voorstellen dat iemand met 100.000 euro spaargeld de advocaatkosten gewoon moet betalen. Maar er zijn situaties waarin je de strafbeschikking verzet kosten voor het verzet tegen een strafbeschikking door een advocaat niet hoeft te betalen. Je krijgt dan een Pro Deo advocaat die jouw belangen behartigt.

Wijze raad
Hoe je het ook wendt of keert: neem altijd contact op met het advocatenkantoor om te kijken wat ze voor je kunnen doen in een bepaalde situatie. Je hoeft niet bang zijn om de drempel te nemen, want advocaten zijn er nu eenmaal om hun beroep uit te kunnen oefenen. Zij helpen je graag bij een strafbeschikking en het hele proces dat daarna volgt, mocht het op je pad komen.